Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

ВМРО - Враца регистрира листата за участие в Парламентарни избори 2022

  29.08.2022 17:14
ВМРО - Враца регистрира листата за участие в Парламентарни  избори 2022

Днес  бе регистрирана листата на ВМРО за Враца за участие в парламентарните избори на 2 октомври. Тя е съставена от доказани професионалисти в областта на културата, образованието, социалната политика, здравеопазването, отбраната и въоръжените сили, икономиката, енергетиката и селското стопанство, местното самоуправление и централната власт. Тя е съчетание от опит и младост. В нея са включени само местни хора от Врачанския край, с безупречна репутация, чиито патриотизъм не подлежи на съмнение.

„Ние от ВМРО представляваме нормалните българи, които се трудят, спазват законите на страната, почитат миналото и традициите, уважават християнското семейство и ценности. Не служим на чужди корпоративни или държавни интереси. И тъй като, също като вас /за разлика от много български политици/, нямаме резервна родина където да избягаме, ви призоваваме, заедно да превърнем България в единна, силна и просперираща държава!”, сподели водачът на листата Красимир Богданов.

Ето  кандидатската листа на ВМРО – БНД за 6-ти Врачански МИР

КРАСИМИР БОГДАНОВ

Роден през 1974г. в гр. Враца. Учил в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Криводол и Техникум по строителство и архитектура – Враца. Висше с образователна степен магистър по история завършва във Великотърновския университет. От 2001 е преподавател в СУ „Христо Ботев“ гр. Враца. Общински съветник и председател на комисията по образование, култура, социална и религиозна политика в гр. Криводол от 2003 до 2007. От 2007 – 2011 е зам.-председател на Общински съвет – Враца, а от 2011до 2014 - зам.-кмет на Община Враца по образование, култура, спорт и туризъм. Народен представител от Враца в 43-то и 44-то народно събрание - председател на групата за приятелство с Албания, зам.-ръководител на българската делегация в ПАСЕ. Член на Македонския научен институт – София и на Клуба на дейците на културата – Враца. Патрон на Програмата за патриотично възпитание в Област Враца, на турнирът по мини футбол „Трети март“. Организатор на ежегодната среща във Враца по проблемите на българите в чужбина. Автор на филма „Българите в Косово“, на книгата „Забравени герои“ и на множество публикации в регионални и национални издания. Женен с едно дете.  Водач на листите на ВМРО за Враца.

РОБЕРТИНО МАРИНОВ

Роден през 1965г. Живее в гр. Оряхово. Завършва висше образование във ВСУ „Черноризец Храбър - специалност „Публична администрация“. Магистър е по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ от Медицински университет –Пловдив.

Работил е като помощник-машинист в СО АЕ- Козлодуй, в МЗ „Изгрев“ – Оряхово“, като зам.-директор на Общинска болница –Оряхово. До 2006 работи в Община Оряхово като Директор на Дирекция. В периода 2006 - 2012 г. е Директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Оряхово. От 2011 до 2017 – общински съветник в Оряхово. От 2017 до 2021г. е зам.-областен управител на Област Враца. Баща и дядо. Владее отлично руски език.

д-р ЕМИЛ МЛАДЕНОВ

Роден на 20.01.1960г. Живее в гр. Мездра. Завършва медицина ВМИ гр. Плевен през 1986г. с образователна степен магистър. През 1992 придобива специалност Вътрешни болести, а през 1997г. - Ендокринология и болести на обмяната в МУ-София. От 2008 има професионална квалификация здравен мениджмънт от ЮЗУ ”Неофит Рилски” Благоевград.

Първоначално работи като участъков лекар в Първа поликлиника на Окръжна болница, гр. Враца. От 1991-до момента е Специалист-ендокринолог във Вътрешно отделение по Ендокринология и Хематология на МБАЛ „Хр. Ботев“ АД, гр. Враца. 2005-2014 - Медицински управител на МЦ „Св. Пантелеймон“, гр. Бяла Слатина. 2013-до момента е Председател на КТ “Подкрепа“ - МБАЛ „Хр. Ботев“ АД. Владее руски и английски. Интересува се от история, политика и спорт.

КРАСИМИР АНГЕЛОВ

Роден на 17.10.1973 г. в гр. Враца. Основното си образование завършва в с. Згориград. Увлича се по изобразителното изкуство и е приет в Средно специално художествено училище ,,Илия Петров” гр. София. След завършването на образованието си работи в областта на живописта и иконописта. Участва в десетки самостоятелни и колективни изложби в страната и чужбини. Притежатели на неговите произведения са ценители от цял свят.

Красимир Ангелов е избран за общински съветник в Общински съвет – Враца от листите на ВМРО в три поредни мандата. Активно участва в постоянни и временни комисии, както  и в заседанията на общинския съвет. По негово предложение е приет фонда за асистирана репродукция, както и редица промени в нормативната уредба на общината в интерес на обществеността. Председател е на Постоянната комисия по култура към Общински съвет – Враца за настоящия мандат, както и на Фонд култура за мандат 2015 – 2019 г. Подпомага културно – просветната, както и читалищната дейност в Община Враца.

 МОМЧИЛ ЯНКОВ

Завършил висше образование, магистърска степен - специалност „Политология. Дипломация и национална сигурност“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Най-младият общински съветник в ОбС Враца. Член на постоянните комисии по Образование; по Екология, земеделие и гори и по Развитие на селата на територията на Община Враца.Председател на Младежката Организация на ВМРО Враца. Член на Национален младежки комитет на ВМРО и отговорник за Северозападна България.

ВЕРГИНИЯ РАДЬОВСКА

На 57 години. Учила в СУ „Васил Кънчов“ гр. Враца и Техникум по машиностроене. Висше образование завършва във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – специалност „Начална и предучилищна педагогика“. 27 г. работи като предучилищен учител в Детска градина „Славейче“ – Хайредин, филиал с. Рогозен. Омъжена с двама сина, големият е военен, а по-малкият работи в известна компания за преработка на земеделски продукти. Щастлива е с двете си внучки.

БЕТИНА ИВАНОВА

Бетина Иванова, на 28 години, родом от град Враца. Работи като медицинска сестра във врачанско лечебно заведение. Средното си образование завършва в СУ "Христо Ботев", град Враца, в профилирана паралелка с интензивно изучаване на биология и химия. Бакалавърската степен от висшето си образование придобива през 2016 година в МУ Плевен, специалност "акушерка". В началото на 2021 година завършва  и магистърска степен в същия университет, специалност "Управление на здравните грижи". Участва в редица проекти свързани с развитието на читалищната дейност в малките населени места, както и в международни проекти като "Коменски" и "ЮНЕСКО". Зам.-председател на Народно читалище „Фар – 1930“ с. Паволче. Владее английски език. Има малка дъщеря.

МАТЕЙ ИЛИЕВ

На 44 години. Работил в сферата на отбраната. От дълги години работи в строителния бизнес, като управител на голям консорциум, като същевременно ръководи собствена строителна фирма. Продължава да развива образователните си познания, като в момента завършва магистратура – инженерна специалност.  Женен, с едно дете. Зам.-председател на ВМРО гр. Криводол.

ДИМИТЪР ГАНЧЕВ

На 47 години. Завършил висше образование - Икономика на индустрията. Работил в Българската търговско-промишлена палата, Националният център по предприемачество и голям осигурителен пенсионен фонд. В продължение на 5 години работи в Рим, в търговския отдел на националния италиански телеком. Връщайки се в България, работи в представителството за Балканите на италианска строителна компания. В момента се занимава частен бизнес в областта на земеделието. Има голяма пчеларска ферма в землището на общ. Борован. Женен.

 ИВАЙЛО ИВАНОВ

На 31 години от Враца. Бакалавър – счетоводство и контрол. Магистър по Икономика, специалност валутен, митнически и данъчен контрол. Работил като мениджър в голяма телекомуникационна компания. Има собствен бизнес. Женен, с две деца.

 ЦВЕТОМИР МАРКОВ

На 51 години. Завършил висше образование - бакалавър „Автоматика и информационно-управляваща техника“. В момента завършва магистратура по същата специалност. Работи в АЕЦ „Козлодуй“. Женен, с две деца. Живее в с. Войводово, общ. Мизия.

 ДАНИЕЛА КЪНЧЕВА

Родена през 1996 г. в гр. Монтана, понастоящем живеe в град Враца. Средното си образование звършва в СУ “Васил Кънчов” гр. Враца, специалност - „Бизнес и предприемачество“. Висше образование завършва в Лесотехнически университет, гр. София. Работи в Индустриална стопанска камара - гр. Враца.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати