Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Увеличават заплатите на здравните специалисти в Монтана

  23.08.2022 17:57
Увеличават заплатите на здравните специалисти в Монтана

Увеличават заплатите на здравните специалисти в училища, детски градини и ясли

Близо 460 хиляди лева са преведени на училища и детски градини в община Монтана  за обезщетения на учители и други служители при пенсиониране, съобщи кметът Златко Живков. Сумата е значителна тъй като обезщетенията са различни, но понякога стигат до 60 хиляди лева на човек.  Актуализирани са заплатите на всички служители в сферата на общинското здравеопазване, в детските ясли и в здравните кабинети на училищата. Увеличението е със задна дата от 1 май.

Завършват последните ремонти в сградите преди началото на учебната година. Почистват се дворовете на учебните заведения. С министерско постановление са отпуснати малко над  235 хиляди лева за ремонта на фасадата на най-старото училище в Монтана – І-во основно училище. Половината от средствата вече са преведени. Предстои провеждането на обществена поръчка за изпълнител на обекта.

В град Монтана ще бъдат отворени два нови паркинга, съобщи още кметът Живков. Те са пред бл. „Геолози” и на бл. 42 в „Младост 2”. Възстановено и ново изградено осветление има на четири места в града. Пред и в двора на детска ясла №1, на два участъка от  ул. „Стефан Стамболов” и пред  бл. 18 в кв. „ Младост 1”. Продължават ремонтите на уличното осветление в селата.

Държавата е превела 101 хиляди лева на община Монтана за организацията на изборите. Средствата са с 60 хиляди по-малко от заявените, уточни кметът Живков. Изобщо не са предвидени разходите за предпазни мерки срещу ковид.

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати