Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Славия” победи „Ботев” Враца с 2:1

  22.08.2022 23:07
„Славия” победи „Ботев” Враца с 2:1

„Славия” победи „Ботев” Враца в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. "Белите" се наложиха с 2:1 след пълен обрат на мокрия терен на стадион "Александър Шаламанов" в София. Гостите първи поведоха чрез Меси, но след попадения на Нгуена и Радослав Кирилов, столичани записаха успех. По този начин „Славия” зае 5-ото място във временното класиране с актив от 12 точки. „Ботев” Враца пък е на 10-ата позиция със 7 точки.

Срещата започна трудно за двата отбора, които се бориха с локвите на мокрия терен. В 3-ата минута Мирослав Маринов засече с глава и вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. ВАР потвърди решението на рефера Ивелин Занев.

В 18-ата минута Тони Тасев центрира отлично отдясно към Галин Иванов, който надскочи защитата и засече с глава, но ударът му срещна горната греда. Осем минути по-късно изненадващо или не, гостите поведоха в резултата, когато бяха и с 10 души, предвид липсата на Маринов, който получаваше помощ край тъч линията. Даниел Генов центрира от корнер, а Меси засече с глава и разпечата мрежата на Светослав Вуцов.

В самия край на полувремето, Радослав Кирилов центрира на границата на наказателното поле към Нгуена, който засече акробатично, вкарвайки зрелищен гол за 1:1. Това беше още едно много красиво попадение този кръг, след тези на Бароан и Димитър Костадинов.

Четири минути след подновяването на играта, „Славия” направи обрата пълен. Йон Бакеро започна контраатака за "белите", извеждайки Радослав Кирилов, който стреля, но Красимир Костов спаси, топката се отби и попадна в Тони Тасев, който бе точен в опразнената врата - 2:1. До края на мача не се стигна до нови опасности и така „Славия” се наложи с 2:1.

Източник - https://topsport.bg/

 

Последни
Анкета
Подготвихте ли децата за новата учебна година?

Резултати