Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Здраве

Експерти: Алкохолът предизвиква диабет

  14.08.2022 16:52
Експерти: Алкохолът предизвиква диабет

Експерти от организацията Better Health обясниха пред портала Express как алкохолът може да повлияе на развитието на диабет тип 2.
Според лекарите редовната консумация на алкохол не само провокира развитието на диабет, но и на хипертония и повишава нивата на холестерола. Причината е, че алкохолът причинява затлъстяване. Това води и до всички горепосочени проблеми.

Алкохолът пречи на тялото да изгаря мазнините. При консумацията му е доста лесно да се натрупа наднормено тегло. Алкохолът кара хората да огладняват, така че те ядат повече и обикновено избират бързи и нездравословни храни.
Ако намалите количеството на изпития алкохол, може да успеете да нормализирате кръвната си картина и кръвното си налягане. Експертите предупреждават, че няма безопасна доза алкохол. Въпреки това митовете за ползите от него за организма все още не са напълно развенчани.
Не бива да забравяте, че пиенето на алкохол може да доведе до сърдечни заболявания, мозъчни увреждания и чернодробни заболявания, наред с други неща.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати