Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Oткриха ловния сезон

  13.08.2022 17:23
Oткриха ловния сезон

По традиция ловът в България стартира във втората събота на месец август, като тази година той започва на 13 август 2022 г. Сезонът започва с лов на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

 За трета поредна година, за разлика от другите европейски държави, българските ловци, благодарение на усилията на държавата, ще могат да ловуват на гургулица, като дневната норма за отстрел е до 8 бр.

По искане на Европейската комисия от тази година започна и мониторинг на този вид в страната ни. Ще се засили и контролът срещу използването на забранени средства и методи за ловуване.

И през тази година по време на ловните излети редовно ще се извършват проверки от страна на отговорните институции за спазването на правилата за безопасност по време на лов, мерките за биосигурност, противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.

 По данни на Съюза на ловците и риболовците в България, 160 хил. души в България имат право на лов, като 130 хиляди от тях заверяват ловните си билети всяка година.
 

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати