Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Районна прокуратура – Видин остави в ареста обвиняеми

  10.08.2022 15:44
 Районна прокуратура – Видин остави в ареста обвиняеми

По искане на Районна прокуратура – Видин обвиняеми за опит за преминаване и превеждане през границата на страната остават в ареста

Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води разследване по досъдебни производства за опит за незаконно преминаване на държавната граница и за опит за превеждане през държавната граница на чужди гражданин. Към наказателна отговорност са привлечени двама граждани на Сирия - 20 – годишният М.А. и 47-годишният И.М.

На 05.08.2022 г., на ГКПП Дунав мост 2 Видин – Калафат, М.А. направил опит да излезе през българската граница в Румъния, без разрешение на надлежните органи на властта. Деянието му останало недовършено поради намеса на граничните служители и задържането му от тях. Той бил превеждан от неговия сънародник И.М., който за целта използвал личния си автомобил. Извършените от чужденците престъпления са квалифицирани по чл. 280, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 18 от НК и по чл. 279, ал. 1, вр. чл. 18 от НК.

По искане на прокуратурата на обвиняемите чужденци е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по делото продължава.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати