Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Съдът допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ като партия

  09.08.2022 17:59
Съдът допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ като партия

Официално: Съдът допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ като партия

Софийският градски съд допуска вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра на политическите партии, съобщиха от пресцентъра на съда.

Решението ще влезе в сила след седмица, ако не бъде обжалвано.

 На делото партията беше представлявана с адвокатско пълномощно от бившия парламентарен председател Никола Минчев.

 Преди пет месеца „Продължаваме Промяната“ проведе Учредителното си събрание, след като спечели последните предсрочни парламентарни избори. Началото на партийното строителство беше поставено на 15 април в Конгресния център в Пловдив.

 Избрани бяха – тясно ръководство – Изпълнителен съвет от 9 члена с мандат от 4 години, както и Национален съвет от 67 човека със същия мандат. Очаквано съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев.

 Срокът за вписване в ЦИК за предстоящите избори на 2 октомври е 17 август. На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите „ВОЛТ“, „Средна европейска класа“ и „Социалдемократи“. Тогава те избраха да използват регистрациите на малките партии, тъй като нямаха технологично време да основат своя партия. По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати