Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Летен фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали" 2022

  07.08.2022 20:25
Летен фестивал \

Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са истинско чудо на природата. По пътя към тях се минава през древната Белоградчишка крепост.
"ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – Белоградчишки скали", е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с поставянето им сред магическата красота на Белоградчишките скали.
Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Много гости идват да се насладят на оперното и балетното изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта от 20.00 часа.

Тази година е седмото издание на фестивала, в програмата на който са включени оперните шедьоври „Аида“ и „Набуко“ от Джузепе Верди и "Норма" от Винченцо Белини, и премиерният балет „Хиляда и една нощ“. Богатството на музикални стилове включва и мюзикъла „Мама миа!“ с популярните песни на АББА.

Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център – Белоградчик: моб. тел. 0877881283, в МОЛ Видин – моб. тел. 0899926311, на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей (Easypay) в цялата страна, онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане www.ePay.bg, с дебитна или кредитна карта, както и от www.epaygo.bg.

Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания Е ЗАБРАНЕНО придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където е разположена сцената на летния оперен фестивал. Осигурен е транспорт – автобуси на фирма Алексиев, които превозват публиката и се движат регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик – сградата на Български пощи ЕАД /пощата/, до паркинга на крепостта от 18.30 ч. до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите могат да оставят своите лични превозни средства на БЕЗПЛАТЕН ПАРКИНГ до автоспирка Белоградчик.
За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17.30 ч. от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогара „Алексиев“, тел.: 094 606190.
Програмата, актуална информация за фестивала, както и условията за закупуване на билети са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на община Белоградчик.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински институти".

 

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати