Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

Областният управител проведе консултации за състава на РИК – Враца

  06.08.2022 20:06
Областният управител проведе консултации за състава на РИК – Враца

Областният управител Георги Митов проведе консултации за състава на РИК – Враца

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Враца стана ясно на проведените днес, 6 август 2022 г. консултации.

    Съгласно чл.60, ал.1 от Изборния кодекс областният управител на област Враца Георги Митов проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия – Враца, за провеждане избори за народни представители на 2 октомври 2022 г. На консултациите присъстваха упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание, както и заместник областният управител Красимир Колев.

    Областният управител Георги Митов отправи приветствие към присъстващите и запозна участниците с решението на Централната избирателна комисия от 2 август, от което става ясно, че съставът на РИК – Враца наброява 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар.

    Уточнено бе, че разпределението им по квоти е съответно: за коалиция „Продължаваме промяната“ – 4 членове; за коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 3 членове; за партия „ДПС” – 2 членове; за коалиция „БСП за България” – 1 член; за партия „Има такъв народ“ – 1 член; за коалиция „Демократична България – Обединение“ – 1 член; за партия „Възраждане“ – 1 член.

    Участниците в срещата направиха своите предложения  за членове на РИК – Враца, придружени с необходимите документи. По време на консултациите представителите на партиите не постигнаха консенсус за местата на председател и заместник-председатели на РИК. Предстои областният управител да представи в ЦИК протокола от проведените консултации и предложенията на партиите и коалициите.

    Предвид непостигнатото съгласие за председател и за заместник-председател на РИК, предстои окончателното решение за тези два поста да бъде взето от ЦИК, след което със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК – Враца за предстоящите парламентарни избори.  

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати