Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Новият областен управител встъпи в длъжност

  06.08.2022 19:52
Новият областен управител встъпи в длъжност

Провеждането на нормални, честни, прозрачни и демократични избори ще бъде основен приоритет в работата на новия областен управител на Област Враца Георги Митов

С Решение № 581 на Министерски съвет от 4 август 2022 г., на основание чл. 143, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл. 29, ал.3 във връзка с чл.19а, ал.2 от Закона за администрацията, от длъжността областен управител на област Враца е освободен Стефан Красимиров. Със същото решение на Министерски съвет, на длъжността областен управител на област Враца е назначен Георги Митов.

   На 5-ти август  той встъпи в длъжност, като бе посрещнат от досегашния областен управител Стефан Красимиров с организирана официална церемония по предаване на властта.

    Досегашният областен управител Стефан Красимиров благодари на екипа на администрацията за отличната и професионална работа и пожела на Георги Митов да управлява честно, законосъобразно и отговорно. „Завещавам една Областната администрация в добро състояние, в която се работи сериозно и се залага на добри практики“, каза Стефан Красимиров.

    Георги Митов обсъди с досегашния областен управител текущата работа на Областна администрация – Враца и хода на организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 02 октомври 2022 г.

    Новият областен управител изрази желание за приемственост и надграждане на постигнатото досега от Областна администрация – Враца.

   „Приемам щафетата от областен управител, който е работил сериозно, конструктивно и открито“ – заяви Георги Митов.

    Основен приоритет в работата му ще бъде организирането и провеждането на нормални, честни, прозрачни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби. „Целта е да продължим да връщаме доверието на обществото в държавността и върховенството на закона. Законността ще бъде незаобиколим и постоянен принцип в моята работа и дейността на Областната управа“.

   Митов изрази увереност, че бързо ще навлезе в детайли в актуалната работа на всички звена на институцията. Новият областен управител  изтъкна, че наред с работата по основния приоритет – провеждането на парламентарните избори, администрацията трябва да продължи да изпълнява качествено всичките си други функции.

    Новият областен управител се запозна с колектива на администрацията. Той призова служителите на институцията да работят професионално, почтено и отговорно в служба на държавата и в интерес на обществото, изпълнявайки текущите си задачи.

    Георги Митов дълги години е работил в системата на  МВР, като през 2012 г. е назначен за началник сектор „Криминална полиция“ в РУ на МВР – Враца, а от 2015 до 2019 г. е началник РУ на МВР към ОД на МВР във Враца. От 2019 г. до момента се занимава с организация и управление на дейности, свързани с инфраструктурното строителство в частния сектор.

    Притежава бакалавърска степен по „Счетоводство и контрол“ от УНСС и магистърска степен „Финанси“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а по-късно завършва специализиран курс за подготовка „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР в София.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати