Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Лидерът на „Български възход” с отворено писмо

  05.08.2022 00:53
Лидерът на „Български възход” с отворено писмо

Отворено писмо от:
Стефан Янев, ПП „Български възход“

Уважаеми членове, симпатизанти и приятели,
обръщам се към Вас, в качеството си на председател на ПП „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“, избран от проведеното на 19.06.2022 г. учредително събрание на партията.
В последните седмици до мен достигна информация от различни части на страната за определени лица, които се представят за свързани с ПП „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ и твърдят, че са упълномощени, персонално от мен, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови.
Категорично смятам, че това са абсолютно недостойни, нечисти и провокативни деяния, целящи да дискредитират и омърсят нашите стремежи да имаме България такава, за каквато всички мечтаем. Небезизвестна е максимата, че „политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „мръсни“ хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват” и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия.
Поради тази причина, с вътрешна заповед, 8 души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната.
Когато взехме решението да започнем да създаваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията. Както знаете, предстои регистрацията на ПП „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ и ако това се случи, начинът за финансиране ще бъде само един - по начините, посочени в устава.
Ще завърша с едни думи от великия български офицер Борис Дрангов: „За да живее България, има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати... Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно и чисто метете стълбата само отгоре надолу!”

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати