Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Локо” Пд преодоля бруталната буря и 10 храбри врачани

  30.07.2022 21:43
„Локо” Пд преодоля бруталната буря и 10 храбри врачани

„Локомотив” (Пловдив) се изкачи на второто място в класирането след труден успех с 1:0 над „Ботев” (Враца) като гост в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Бирсент Карагарен вкара единственото попадение в 71-ата минута.

Домакините играха с човек по-малко почти цял двубой след червен картон за удар без топка на Венци Христов от още в 10-ата минута, но въпреки това оказаха много сериозна съпротива на съперника си.

Двата отбора трябваше да играят на изключително тежък терен, тъй като в първите секунди на срещата се изви буря с проливен дъжд, който наводни терена

В 8-ата минута дойде първата по-сериозна опасност пред една от двете врати. Илиев намери Карагарен, който шутира фалцово от границата на големия пеналт, но в аут.

Само 120 секунди по-късно домакините останаха с 10 човека след глупаво изкаран директен червен картон от Венцислав Христов. Таранът на врачани удари с лакът в корема Бидунга и реферът Красен Георгиев го изгони.

В 14-ата минута „ Локо” като по чудо не откри резултата. Матеус центрира отдясно, вятърът заблуди Костов и така завъртя топката, че тя се отклони в напречната греда. Последва добавка с пета на Боруков, но този път стражът на врачани се хвърли самоотвержено в локвите и спаси. Топката обаче попадна в Илиев. И капитанът на "смърфовете" пробва да прониже домакинската врата, но играч на Ботев изчисти с глава пред голлинията.

В 20-ата минута Ивайлов стреля от фал, но високо над вратата. Преди това Пиргов на два пъти излезе, за да пресече пасове зад гърба на черно-бялата отбрана, ориентирайки се добре в локвите на тежкия терен.

След половин час игра вятърът утихна, дъждът спря и изгря слънце.

В 32-ата минута Генов преодоля елегантно Паскалев и центрира опасно в малкото наказателно поле, а Бидунга изчисти с шпагат рискувайки да си отбележи автогол, но в този случай решението му се оказа правилно, тъй като зад него дебнеше Переа. Три минути по-късно Генов шутира над напречната греда от границата на пеналта.

В 39-ата минута Да Силва дриблира в наказателното поле на гостите и отправи силен удар от малък ъгъл, но Пиргов внимаваше и спаси. „Локо” отговори с опасен изстрел на Матеус след центриране от корнер и разбъркване, който излезе в аут.

Пет минути след почивката Боруков се възползва от грешка на централния защитник Соарес и се озова сам срещу Костов, но стреля във вратаря при най-добрата ситуация за гол до този момент.

В 63-ата минута Матеус центрира към Илиев, капитанът на „Локо” отправи много опасен удар с глава от трудна позиция, но на сантиметри покрай лявата греда. „Ботев” отговори с коварен удар на Генов, който попадна в ръцете на Пиргов.

В 69-ата минута Генов направи двойно подаване с Переа и шутира по земя, а Пиргов плонжира и изби. Секунди по-късно Ботев като по чудо не откри резултата. Врачани получиха право да изпълнят фал, последва прострелно центриране, но сантиметри не достигнаха на Кавдански да засече от 5-6 метра фронтално срещу вратата.

В ответната атака пловдивчани се справиха по-добре. Матеус центрира отдясно, Соарес не изчисти по най-добрия начин и изпрати топката в краката на Карагарен, който финтира бранител в зелено и с удар по земя матира Костов за 0:1.

В 79-ата минута Евандро видя, че Костов е излязъл напред и го прехвърли с удар зад центъра на терена, но не улучи вратата. Пет минути след това Илиев и Каракашев комбинираха с едно докосване пред и във наказателното поле на врачани. Последва подаване към Евандро, който не улучи вратата пропускайки отлична възможност за второ попадение.

До края на мача врачани натиснаха своя съперник и на няколко пъти успяха да организират сериозни разбърквания в наказателното му поле, но в крайна сметка „Локо” удържа минималната си преднина.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:1

0:1 Бирсент Карагарен 71

БОТЕВ (ВРАЦА): 76. Костов, 3. Кавдански, 4. Соарес, 8. Фераресо, 9. Генов, 17. Ивайлов, 19. Переа, 21. Да Силва, 23. Мендоса, 24. Гаврилов, 91. Христов

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 1. Пиргов, 50. Томашевич, 91. Бидунга, 4. Паскалев, 13. Матеус, 33. Каракашев, 15. Зебли, 14. Илиев, 7. Дион, 99. Боруков, 9. Карагарен

Източник - https://sportal.bg/

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати