Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Европа

Орбан: Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти

  29.07.2022 15:36
Орбан: Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти

Поредно остро изказване на Орбан: Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти

Аз съм единственият европейски политик, който открито има антиимигрантска политика. Аз не боравя с намеци. Имам много ясна позиция. И определям себе си като политик с антиимигрантски възгледи. Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти и не би ми харесало към страната ни да има увеличен поток от такива. Това не е въпрос на раса, а на култура. Просто искаме страната ни да бъде такава, каквато е сега.

Това заяви в поредно остро изказване на унгарския премиер Виктор Орбан.

 След като през уикенда негови коментари по темата за миграцията доведоха до оставки на негови близки сътрудници, вчера по време на посещение в Австрия, Орбан избра да се придържа към същата реторика. По време на среща с австрийския канцлер Нехамер, унгарският премиер заяви, че не е расист, но не иска унгарците да се превърнат в „хора от смесена раса“.

 Пред журналисти Нехамер заяви, че двамата са обсъдили изказванията на Орбан и че трябва да бъде ясно, че Виена остро осъжда всякакви форми на расизъм и антисемитизъм. В австрийската столица Виктор Орбан беше освиркан от протестиращи.

Последни
Анкета
Ще успее ли служебното правителство да се справи с кризите в страната?

Резултати