Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

БСП върна неизпълнен мандат

  28.07.2022 11:16
БСП върна неизпълнен мандат

Радев: Управляващите завещаха хаос в енергетиката, днес да се намери решение за шеф на КЕВР

Представители на БСП върнаха днес на президента Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, с което бе изчерпана и последната възможност за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски посочи, че в рамките на последните 10 дни левицата е положила всички усилия за съставяне на правителство в рамките на 47-ото НС. Предстои държавният глава да разпусне парламента и да определи дата за предсрочни избори.

"Заедно с неизпълнения мандат управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и на социалната система", коментира на свой ред Румен Радев, който посочи, че това е най-тежкото наследство на правителството. Президентът призова депутатите за бързо решение за председател на КЕВР.

Председателят на левицата Корнелия Нинова заяви от своя страна, че "положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР": "Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в предстоящите тежки месеци. В тази връзка, г-н президент, бихме искали да знаем и ние имате ли намерение да удължите работата на парламента, за да може да се реши този проблем?".

На което президентът отговори: "Още веднъж призовавам НС да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица".

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати