Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

65.5% от българите не очакват нови избори да решат политическата криза

  27.07.2022 15:40
65.5% от българите не очакват нови избори да решат политическата криза

Ограничаване на икономическата криза трябва да е основният приоритет за страната, сочи специалното проучване на „Референдум“ по БНТ 1

Ще доведат ли евентуални предсрочни избори до решаване на политическата криза у нас? Отговорите на този въпрос даде специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ на 26 юли (вторник).
Според данните от допитването, 65.5% от българското общество не очакват, че евентуални предсрочни избори биха разрешили политическата криза у нас. 29.7% от анкетираните са на противоположната позиция, а 4.8% остават без мнение по темата. Близо 58% от запитаните обаче смятат, че БСП трябва да върне мандата възможно най-бързо.
В специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ – на въпроса кой трябва да е основният приоритет за страната – 56.5% от участниците в допитването посочват ограничаването на икономическата криза, а според други близо 42% основният приоритет трябва да е борбата с корупцията.
Гости на Добрина Чешмеджиева в последния за този телевизионен сезон брой на предаването „Референдум“ бяха журналистите Мира Баджева и Георги Куртев, политическият пиар Нидал Алгафари и юристът и политически анализатор Лидия Даскалова.


 

Последни
Анкета
Ще успее ли служебното правителство да се справи с кризите в страната?

Резултати