Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Симфониета Враца и Юки Сечадина отново с интригуващ концерт

  19.07.2022 15:24
Симфониета Враца и Юки Сечадина отново с интригуващ концерт

Симфониета Враца и Юки Сечадина отново с интригуващ концерт на 21-ви юли от 19.00ч. в градската зала

Продължава пътешествието на Симфониета-Враца в света на класическата музика, на 21-ви юли от 19.00ч. в градската зала, с младия диригент, ученик на маестро Максим Ешкенази - Юки Сечадина, който пристигна от Лос Анжелис. Миналата седмица, младият музикант впечатли врачанската публика, която аплодира въодушевено таланта му и изпълненията на прекрасните музиканти от оркестър Симфониета-Враца.

В програмата на концерта на 21-ви юли от 19.00ч. ще чуем: Й. Брамс - Симфония 4; П. Чайковски - Симфония 5.

Продължава и играта „Колелото на късмета“. Всеки почитател, който посети Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус") или позвъни на тел. 0896718303, 0899827060, може да спечели семейна покана за концерта на 21-ви юли от 19.00ч.

Юки Сачедина е диригент от Индийско-американски произход, живеещ в Лос Анджелис. Учи в Колбърн при маестро Максим Ешкенази и в Панула академия при маестро Джорма Панула. От 2021-ва насам е помощник диригент на младежкия и камерен оркестри към Колбърн.

В началото на 2022 Юки създава свой камерен оркестър към академия Колбърн и дебютира през април същата година с изпълнение на Appalachian Spring от известния американски композитор Арон Копланд. По време на пандемията Юки помага за премиерното изпълнение на нова творба – Binding Disunity (Свързване на разединеното) – той ръководи репетиционния и звукозаписен процес по радио програма NPR.

Освен диригент, Юки Сачедина е обещаващ пианист, получил голям брой награди включително Първа награда на международния Бахов конкурс „Розалин Тюрек“ в Ню Йорк, както и Първа награда на международния конкурс “Sound Espressivo”. Спечелването на първа награда в конкурса „Млади звезди на бъдещето“ му дава възможност да изпълнява втори концерт на Сен-Санс с оркестъра South Coast Symphony.

Юки е ангажиран с благотворителна дейност и е решен да осигури безплатен достъп до музикални изпълнения чрез Лос Анджелиските библиотеки и училища. Той обожава да учи езици и вече говори свободно английски, немски и френски.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати