Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Диригент от Лос Анжелис гостува на Симфониета-Враца

  12.07.2022 17:59
Диригент от Лос Анжелис гостува на Симфониета-Враца

Диригент от Лос Анжелис гостува на Симфониета-Враца  в концерта на 14-ти юли от 19.00 часа

Симфониета-Враца кани почитателите на класическата музика на 14-ти юли от 19.00 часа в Градската зала на концерт с участието младия диригент, ученик на маестро Максим Ешкенази - Юки Сечадина, който пристига от Лос Анжелис.

В програмата са включени произведения на двама изключителни композитори, ярки представители на класицизма и романтизма - Лудвиг ван Бетовен със Симфония 5 и Йоханес Брамс- Симфония 1.

Билети на касата в Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус"), тел. 0896718303, 0899827060. 

Юки Сачедина е диригент от Индийско-американски произход, живеещ в Лос Анджелис. Учи в Колбърн при маестро Максим Ешкенази и в Панула академия при маестро Джорма Панула. От 2021-ва насам е помощник диригент на младежкия и камерен оркестри към Колбърн.

В началото на 2022 Юки създава свой камерен оркестър към академия Колбърн и дебютира през април същата година с изпълнение на Appalachian Spring от известния американски композитор Арон Копланд. По време на пандемията Юки помага за премиерното изпълнение на нова творба – Binding Disunity (Свързване на разединеното) – той ръководи репетиционния и звукозаписен процес по радио програма NPR.

Освен диригент, Юки Сачедина е обещаващ пианист, получил голям брой награди включително Първа награда на международния Бахов конкурс „Розалин Тюрек“ в Ню Йорк, както и Първа награда на международния конкурс “Sound Espressivo”. Спечелването на първа награда в конкурса „Млади звезди на бъдещето“ му дава възможност да изпълнява втори концерт на Сен-Санс с оркестъра South Coast Symphony.

Юки е ангажиран с благотворителна дейност и е решен да осигури безплатен достъп до музикални изпълнения чрез Лос Анджелиските библиотеки и училища. Той обожава да учи езици и вече говори свободно английски, немски и френски.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати