Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Здраве

Връщат маските във врачанската болница

  07.07.2022 14:49
Връщат маските във врачанската болница

Враца е в жълтата зона по ниво на заболеваемост от коронавирусна инфекция

Връщат маските в някои болници в страната. Мярката ще важи за градовете с най-висока заболеваемост от COVID-19. „ Днес с писмо от Министерството на здравеопазването ще разпоредим на регионалните здравни инспекции да издадат предписание за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19”. Това каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Ситуацията с разпространението на инфекцията е сравнително спокойна сега, допълни той и посочи, че започва началото на вълна, която ще продължи, но никой не може да каже "до какви висоти ще стигне", каза още Кунчев.

 По думите му може да се очаква в началото на август да бъдат достигнати максимални стойности на броя на заразените. При въздушно-капкова инфекция, особено при подвариантите на "Омикрон" - BA.4 и BA.5, каквито и да е мерки не могат да намалят разпространението, но могат да намалят темпа му, допълни Кунчев.

 По-рано днес данните на Националния център по заразни и паразитни болести показаха, че София-град, областите Бургас, Варна и Враца са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция.

Последни
Анкета
Ще успее ли служебното правителство да се справи с кризите в страната?

Резултати