Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

ГЕРБ, ДПС, ИТН и ”Възраждане” спънаха Антикорупционния закон

  06.07.2022 17:15
ГЕРБ, ДПС, ИТН и ”Възраждане” спънаха  Антикорупционния закон

Антикорупционният закон не беше гласуван и днес в парламентарната комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание. Причината - заседанието не се състоя поради липса на кворум. Отсъстваха депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и ”Възраждане”.

"На път сме след саботажа на новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС и ИТН да се провали заседанието на комисията. Ясно е, че важните законопроекти не са от значение за тези партии и са саботирани", каза в началото председателят на комисията Милен Матеев.

 Според Явор Божанков от "БСП за България" трябва ясно да се каже кой заставя на пътя на антикорупционната комисия, а според Атанас Славов от "Демократична България" приемането или не на законопроекта е тест дали има смисъл този парламент да съществува.

 Малко преди заседанието от "Има такъв народ" направиха изявление пред медиите и обясниха, че няма да влязат в зала, защото смятат, че преди да бъде гласуван законопроектът трябва да се проведе обществено обсъждане и да се чуят мненията на всички специалисти. Също така го определиха и като некачествен.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати