Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Четирима мездренски хандбалисти ще представят България

  22.06.2022 16:37
Четирима мездренски хандбалисти ще представят България

Четирима мездренски хандбалисти ще представят България на M20 EHF Championship 2022  

Четирима мездренски хандбалисти получиха повиквателни за националния отбор на България по хандбал за младежи до 20 г., който ще вземе участие в първия от двата европейски шампионата в тази възраст в т. нар. втора група*, които ще се проведат през м. юли в Двореца на културата и спорта във Варна - M20 EHF Championship 2022 (01-10.07.2022 г.).

Това са състезателите на ХК Локомотив (Мездра) Милен Валентинов (ляв гард), Илиян Младенов (разпределител) и Валентин Гачев (ляво крило), както и бившият възпитаник на клуба - пивотът Божидар Симеонов, който в момента е състезател на ХК Локомотив - Горна Оряховица.

Четиримата са включени в представителния тим на нашата страна за младежи, родени 2002/2003 г. (М20), който от 24 до 30 юни ще бъде на подготвителен лагер в София. Лагерът е заключителен етап от подготовката на тази национална гарнитура преди началото на Европейския шампионат в морската столица. Селекцията на треньора Виктор Симеонов се събира за първата си тренировка в петък, 24 юни, в спортната зала на НСА „Васил Левски“.

Първият от двата M20 EHF Championship 2022 ще се проведе от 1 до 10 юли във Варна. България е в предварителна група „А“, заедно с отборите на Чехия, Латвия и Финландия. Първоначално в тази група беше и тимът на Русия, но с решение на Европейската хандбална федерация (EHF) руснаците бяха спрени от участие в турнира. В другата предварителна група са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия.

Вторият M20 EHF Championship 2022 е от 16 до 24 юли отново в морската столица. Съперници в него ще бъдат: в предварителна група „А“ - Израел, Северна Македония, Литва, Гърция, Люксембург и Великобритания, а в предварителна група „Б“ - Беларус, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

* Забележка: 16-те водещи нации в тази възраст от т. нар. първа група - Словения, Франция, Германия, Хърватия, Испания, Португалия, Дания, Швеция, Исландия, Унгария, Норвегия, Италия, Сърбия, Полша, Фарьорските острови и Черна гора, ще вземат участие в Европейското първенство по хандбал за младежи до 20 г.- M20 EHF EURO 2022, което ще се проведе от 7 до 17 юли в Порто, Португалия.

Снимки: Българска федерация по хандбал и EHF.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати