Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Петима депутати напуснаха партията на Слави Трифонов

  13.06.2022 23:11
Петима депутати напуснаха партията на Слави Трифонов

Петима са депутатите, които напускат парламентарната група на "Има такъв народ" в 47-ото Народно събрание. Това са Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков и Светлин Стоянов.
Техните имена бяха представени от министъра на спорта в оставка Радостин Василев, а след това бяха потвърдени и от Кирил Петков. Премиерът ги поздрави "за смелостта" и чрез профила си във Фейсбук. 

Кирил Петков и Асен Василев бяха категорични, че не са "мотивирали по никакъв начин" напускащите депутати, след като по-рано Слави Трифонов заяви, че те вероятно са били "подкупвани с пари и постове". "Тези хора от ИТН не дойдоха в подкрепа на правителството. Те казаха, че са против съществуващия модел на задкулисие в тяхната партия. Разчитам, че това ще бъде заразително и ще имаме мнозинство на хората, които ще кажат "Не на мафията", обясни още премиерът Петков.

Напускащите са специалистът по национална сигурност проф.Николай Радулов, както и адвокат Иво Атанасов - "човекът, който направи така, че Видин да отхвърли мафията за първи път", заяви на брифинг Радослав Василев, който се очертава като неформален лидер на новосформирания фронт срещу "Има такъв народ". От ИТН се отцепва и инженер Георги Георгиев, който е отговарял за програмата за регионално развитие и, по думите на Василев, "е в разковничето на случващото се в държавата".
Деян Петков - общинският координатор на Плевен, днес пък се бил запознал с лидера на ИТН Слави Трифонов, защото "те никога преди това не са се виждали". Радослав Василев загатна, че "и другите май не са се виждали с него скоро".

Шестият депутат, който бе спряган за отцепник от ПГ на ИТН е Христинка Иванова. Тя първоначално е имала подобно намерение, но в последствие е размислила. Малко след като станаха ясни официално имената на напускащите, Тошко Йорданов обвини Радослав Василев, че заплашвал Иванова и го нарече "мутра".
На пресконференция на "Има такъв народ" бе пуснат запис от телефонен разговор, за който от партията заявиха, че е между Христинка Иванова и Василев. На него се чува как депутатката е притискана да напусне Народното събрание, след като се отказва от намерението си да се отцепи от групата.

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати