Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Справочник

Проливният дъжд затвори прохода “Петрохан

  11.06.2022 16:37
Проливният дъжд затвори прохода “Петрохан

Актуална информация за пътната обстановка може да се намери на сайта на АПИ. 

 Проходът “Петрохан” е затворен заради свлачище в участъка Бързия - Гинци. Преляла е река Бързийска. В момента се работи по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката.

 На място са представители на областно пътно управление, както и служители от пътноподдържащата фирма, предават от bTV.  Трафикът е ограничен, като се пропускат само идващите от София посока Монтана, а тези, които пътуват към София се отбиват от “Пътна полиция“.

Сбъднаха се прогнозите на синоптиците за обилни валежи, които ще се излеят в следващите няколко дни. Оранжев код е обявен за седем области Монтанска, Врачанска, Ловешка, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. Жълт код е обявен отново за гръмотевични бури и валежи в останалата част на страната. 

Паднали камъни затвориха прохода "Петрохан"

В отсечката между селата Бързия и Гинци има и наводнен пътен участък. След обилните валежи паднала скална маса затвори проходът "Петрохан". Движението е ограничено в отсечката между селата Бързия и Гинци при км.59, където има и наводнен пътен участък. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

За неделя се очаква времето да се стабилизира.

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати