Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Фотоконкурс на тема „Откъси от Видин“

  09.06.2022 17:13
Фотоконкурс на тема „Откъси от Видин“

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него, заедно с платформата за събития „Sтетика“ обявяват конкурс за непрофесионалисти до 25 години на тема „Откъси от Видин“, който ще протече от 10 до 25 юни.

Момичетата от „Sтетика“ и младият фотограф Зорница Мартинова мечтаят за градска фотоизложба още от началото на сътрудничество им през 2019 г. С подкрепата на Община Видин тя ще се реализира на 2 юли със заглавие „Откъси от Видин“. Идеята на екипа е да се обърне повече внимание на кварталните кътчета в нашия град, на скритите, но любопитни архитектурни детайли и да се отклони моментно вниманието на обществеността и най-вече на младите хора от централната част на Видин. Идеята е забелязана от Общинския съвет по наркотични вещества и превантивно-информационния център към него. В нея те виждат алтернатива на рисковото поведение за младите хора. Освен това познават Зорница Мартинова добре, тъй като тя е бивш техен доброволец и един от лидерите на тяхната младежка група. След редица дискусии се стига до предложението да се организира фотоконкурс с темата на изложбата – „Откъси от Видин“. Условията са участниците да бъдат на възраст до 25 години и да не се занимават професионално с фотография. Всички желаещи могат да изправят по един кадър на адрес [email protected] в периода от 10 до 26 юни.

Три фотографии ще бъдат включени в изложбата на 2 юли. А големият победител печели ваучер за двудневен уъркшоп при местния фотограф Николай Наумов, който е създател на школата „Фотопленер“, както и встъпителна лекция по фотография с Антонина Лозанова.

Изложбата "Откъси от Видин" ще се състои на 2 юли, от 17:00 ч. на площадчето зад блок "Съединение" (ул. „Цар Александър II”).

 

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати