Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Врачанската гимназия „Христо Ботев“ отбеляза три годишнини

  31.05.2022 19:39
Врачанската гимназия „Христо Ботев“ отбеляза три годишнини

Врачанската гимназия „Христо Ботев“ отбеляза три годишнини с богата програма

На тържествена церемония, Средно училище „Христо Ботев“ отбеляза 200 години светско образование, 175 години класно училище и 115 години Врачанска гимназия.

Кметът Калин Каменов поздрави директора и педагогическия персонал за утвърждаването на учебното заведение през годините. „Гимназията е една от най-елитните не само в града, но и в страната. Вашите възпитаници имат тежка отговорност, защото са носители на титлата „ученик на СУ „Христо Ботев“. Призовавам ви да бъдете пример както за връстниците Ви, така и за обществото. Вярвам, че с усилията, които полагате, в утрешния ден Вие ще бъдете посланиците на Враца в страната и по света“ – каза още Каменов и подари икона на Св. Софроний Врачански на директора на учебното заведение Виктор Кръстев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и министърът на образованието акад. Николай Денков приветстваха ръководството, колектива и учениците на СУ „Христо Ботев“ и им пожела да надграждат постигнатото.

Директорът на гимназията Виктор Кръстев благодари на всички, които са допринесли за обновяването на учебното заведение и развитието му през годините и връчи почетни плакети на кмета Каменов, вицепрезидента Йотова и образователния министър акад. Денков.

Водосвет за здраве и благополучие бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия Синод и Браницкият епископ Пахомий - ректор на Софийска духовна семинария.

По време на честването бяха открити мемориални плочи в „Алея на признателността“ на Врачанския митрополит Калиник /1974-2016/ и Воислав Бубев / кмет Враца 1990-1991; 2003-2007;/

Отбелязването на значимите годишнини продължи с литийно шествие по централната пешеходна зона и концерт в Драматично-кукления театър.

На събитието присъстваха още: народни представители, областният управител Стефан Красимиров, началници на Регионални управления на образованието, общински съветници, общественици, директори на детски и учебни заведения от града и страната, бивши и настоящи учители и възпитаници на СУ „Христо Ботев“.

 

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати