Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Ботеви дни бяха открити с изпращането на походниците

  27.05.2022 12:47
Ботеви дни бяха открити с изпращането на походниците

На тържествена церемония пред паметника на Христо Ботев във Враца  бяха изпратени участниците в Националния туристически поход “Козлодуй-Околчица”.

Над 200-те поклонници от Враца бяха поздравени от кмета Калин Каменов. “В следващите дни ще имате възможността да извървите славния път в нашата история. Ще се потопите в героизма и саможертвата на Христо Ботев и неговата чета. Бъдете горди наследници на нашите предци и не забравяйте, че благодарение на саможертвата им, днес ние сме свободни!” - каза Каменов в приветствието си.

Областният управител Стефан Красимиров пожела успех на участниците в Ботевия поход.

За здравето и благополучието на походниците бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

Тържествената церемония продължи с рапорт от коменданта на Националния поход Евгени Филипов, а отговор от името на походниците поднесе Теодора Александрова от СУ “Христо Ботев”.

На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Петя Долапчиева, Александър Владимиров и инж. Цветан Стойчков, заместник областният управител Красимир Колев, учители, граждани и общественици.

В тазгодишния поход участват над 1300 поклонници от цялата страна.

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати