Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Взрив на газопровод на синьо гориво във Враца

  26.05.2022 15:09
Взрив на газопровод на синьо гориво във Враца

Пожар е избухнал в промишлената зона във Враца. Строителна фирма е пробила тръба за природен газ, вследствие на което e избухнал пожар. В момента районът е отцепен и трафикът е преустановен. На място са изпратени три пожарни екипа.

Заради тежката авария целият град е без газово захранване. Сериозно увредена е и метална конструкция, по която минават тръбопроводите на ''Топлофикация''- Враца.

Свидетели разказват, че пламъците са достигали височина от около 30-40 метра. Полицията е блокирала всички пътища в радиус от един километър, които водят към кръстовището, на което е станал инцидентът, съобщава България Он Ер.

Според запознати, гръмнали са тръби на „АресГаз“. Преди взрива там са работили служители на фирма, които при изкопни дейности са ударили магистрална тръба на „АресГаз“. Последвала силна експлозия, при която избухнали пламъци, чиято температура надвишавала 2000 градуса. Взривът е бил толкова силен, че асфалтът на пътя е напукан. Сериозно увредена е и метална конструкция, по която минават тръбопроводите на „Топлофикация“-Враца. Наскоро монтираната светофарна уредба се е стопила напълно

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати