Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Природният феномен “Божият мост” - сцена на Пасхални концерти

  22.05.2022 21:53
Природният феномен “Божият мост” - сцена на Пасхални концерти

На празника на Св.Св. Константин и Елена, скалният феномен „Божият мост” край село Лиляче се превърна в открита сцена на тържествен пасхален благотворителен концерт “Мост на Небесата”.

След големия успех на предходното издание, тази година събитието се проведе в два фестивални дни и събра на едно място свещенически хорове, ансамбли, вокални групи и творчески състави.

Празничната програма стартира с християнски беседи и проповеди от богослови и духовни лица, а гостите на събитието  се насладиха на вкусната врачанска кухня и различни активности като - конна езда, стрелба с лък и издигане с топловъздушен балон.

Кулминация във втория ден от фестивала бе Пасхалния концерт, който впечатли всички присъстващи с подготвения репертоар и аудио-визуални ефекти.

На събитието присъстваха кметът на община Враца Калин Каменов, заместник-кметът Александър Владимиров, жители на Враца и близките населени  места, гости от други градове в страната.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени на Фондация “Мечта за дете”, като по този начин ще се подпомогнат семейства с репродуктивни проблеми.

От Фондация “Нашият дом е България”, които са инициатори на събитието, ще подкрепят и изграждането на параклис “Свети Дух” в района на Божия мост.

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати