Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Ученици премериха сили в лекоатлетически щафети

  21.05.2022 21:05
Ученици премериха сили в лекоатлетически щафети

По повод Ден на българския спорт, Община Враца организира щафети за ученици от начален курс.

В турнира „Лъвски скок“ се включиха възпитаници от III и IV клас, които се съревноваваха в дисциплините – 60 метра гладко бягане и дълъг скок. Победители в комплексното класиране на децата от III клас станаха състезателите на НУ „Иван Вазов”, следвани от учениците на СУ „Никола Войводов” и НУ „Иванчо Младенов”. При IV клас победата отново отиде при НУ „Иван Вазов”. На второ и трето място се класираха представителите на НУ „Св. Софроний Врачански” и НУ „Иванчо Младенов”.

Отбелязването на Деня на българския спорт продължи с турнира „Врачански лъвчета“ за деца от I и II клас. Младите състезатели премериха сили в дисциплините – 30 метра гладко бягане и дълъг скок от място. При I клас в общото класиране първенец стана отборът на НУ „Св. Софроний Врачански”, с подгласници - отборите на НУ „Иван Вазов” и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. При второкласниците призьори бяха децата от СУ „Васил Кънчов”, които завършиха пред съучениците си от НУ „Софроний Врачански” и НУ „Иван Вазов”.

Участниците в двата турнира получиха купи, медали, грамоти и лакомства, осигурени от местната администрация. Щафетите се проведоха със съдействието на Атлетически клуб – Враца и СК „Олимпия“ – Враца.

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати