Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Научен фестивал „Еко Шампиони“ в ППМГ-Враца

  19.05.2022 15:43
Научен фестивал „Еко Шампиони“ в ППМГ-Враца

Сдружение „Враца софтуер общество” и ППМГ “Акад. Иван Ценов” имат удоволствието да Ви поканят на научен фестивал „Еко Шампиони“. Той ще се проведе на 25 май 2022 г. от 10.30 ч.  в  спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. По време на събитието ученическите отбори от клуб „Еко Шампиони“ към ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ще представят своите научни проекти по екологични теми, актуални за Враца и региона.

Научният фестивал „Еко Шампиони“ се провежда в рамките на проект „Еко Шампиони“. Той се изпълнява от Фондация „Сай Хай“, гр. София в партньорство с Фондация ХАЛО 2019, гр. Хасково, Сдружение Враца софтуер общество, гр. Враца и Forandre verden (Change the world), Норвегия с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България.

Основната цел на проекта е повишаване на ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и климатичните промени чрез осъществяване на образователни дейности. Учениците от клуб „Еко Шампиони“, гр. Враца преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни екологични проблеми.

По време на научния фестивал те ще представят резултатите от своята работа. А два от отборите от Враца (получилите най-висока оценка от журито и събралите най-много гласове от публиката на фестивала) ще преминат на следващ етап в състезанието и ще участват в научен фестивал на национално ниво.

Екипът на Враца софтуер общество и екипът  на ППМГ “Акад. Иван Ценов”                                                        

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати