Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

"Холсим България" спечели 1-ва награда в категорията „Зелена технология“

  17.05.2022 19:40
\

"Холсим България" спечели 1-ва награда в категорията „Зелена технология“ на националния конкурс „Най-зелените компании в България“ 2022

На церемония, състояла се на 12 май 2022 г. в София, "Холсим България" беше удостоена с приза за "Най-зелена технология" в специалната категория на конкурса, който се организира от b2b Media за 12-та поредна година. Наградата прие Явор Рангелов, Търговски директор на "Холсим България" АД.
Националният конкурс "Най-зелените компании в България" е уникална надпревара за отговорните компании у нас. Събитието e емблема на бизнеса, който се е ориентирал към устойчиви политики. Организатор е b2b Media. За втора година президентът Румен Радев откри с видео обръщение официалната церемония по награждаване на участниците. На събитието присъстваха министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и зам.-министърът на енергетиката Пламен Данаилов.

"Холсим България" беше отличена от експертното жури за постиженията си в посока намаляване на въглеродния интензитет на производството и разширяване на портфолиото от нисковъглеродни продукти и решения за отговорно и устойчиво строителство, към които тази пролет беше добавен и първият зелен бетон в България - ECOPact. ECOPact се произвежда с 30% по-ниски въглеродни емисии спрямо традиционния бетон, което означава, че CO2 отпечатъкът на сградите, построени с него, е поне 30% по-нисък в сравнение с другите бетони.

„За да ограничим или намалим темпа на климатичните промени, спешно трябва да променим начина на проектиране, изграждане и експлоатация на сгради от всякакъв тип в глобален мащаб. Една от първите стъпки е разработването на строителни материали и решения за строителството, които намаляват CO2 отпечатъка на сградите, изградени с тях. Радваме се, че все повече наши клиенти се ориентират към това да строят екологично, с мисъл за бъдещето“, обясни Явор Рангелов при получаване на наградата.

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати