Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Танцов състав „Хемус“ с препоръка за участие в световен шампионат

  17.05.2022 19:29
Танцов състав „Хемус“ с препоръка за участие в световен шампионат

Танцов състав „Хемус“ с препоръка за участие в световен шампионат и много отличия

Два златни медала и препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор са част от отличията, които завоюва ПТС „Хемус“ по време на участието си в три от най-престижните фестивали за фолклор в България.

В рамките на 25-ото издание на Старопланински събор „Балкан фолк“, танцовият състав бе отличен с диплом за достойно представяне с високи художествени стойности, почетна грамота и носител на почетния знак на фолклорното издание.

Още отличия получи ПТС „Хемус“ след представянето си в 12-ти Български национален шампионат по фолклор „Евро Фолк“ 2022, сред тях са златен медал в категорията „Народни танци, модерна хореография“, грамота за достойно представяне и диплом „Абсолютен национален шампион“ както и Номинация – Гран при – Златен Орфей“.

Представителният танцов състав при Община Враца е получил и препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор „World Folk“, който ще се проведе в Несебър и Слънчев бряг, по време на представянето си в 7-ото издание на Световна купа по фолклор ТМ – Велико Търново. Възпитаниците на Геновева Спасова са отличени и със още един златен медал и диплом за почетно представяне.

Фолклорните издания Старопланински събор „Балкан фолк“, „Евро Фолк“ 2022 и Световна купа по фолклор ТМ – Велико Търново се провеждат в град Велико Търново, като в рамките на фестивалните дни са участвали 110 фолклорни състави и над 1500 изпълнители от цяла България.

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати