Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Лекоатлетически турнир и забавни игри за деца се проведоха във Видин

  14.05.2022 20:10
Лекоатлетически турнир и забавни игри за деца се проведоха във Видин

С голям успех преминаха днес съпътстващите събития от програмата на Атлетическия пробег „Видин Рън“ 2022 г. Тази сутрин на градския стадион „Георги Бенковски“ се проведе турнир от веригата „А1 атлетика за младежи“, в който участваха деца, родени 2009 г., 2010 г. и 2011 г., представители на клубове от Видин, Враца, Пловдив и София. Лекоатлетите премериха сили в три дисциплини – бягане на 60 м, скок дължина и бягане на 600 м за момичетата и на 800 м за момчетата.

            В генералното класиране при момичетата призовите места заеха възпитанички на видинския клуб по лека атлетика „Радуканови“. Първа стана Божидара Иванова, следвана от Анна Йорданова и Велизара Иванова. При момчетата шампион е Любомир Илиев от СК „Олимпия“ – Враца, втори завърши представителят на клуб „Тракия“ – Пловдив Илиян Марков, а трети се класира Пламен Митков от СК „Радуканови“.

            Спортният ден продължи с активности за ученици в начален курс от видински училища. Над 150 деца се включиха в организираните в Крайдунавския парк занимания по детска атлетика. С много ентусиазъм и желание малчуганите се впуснаха в интересните игри, показвайки бързина, сръчност и съобразителност. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също бе сред зрителите, които окуражаваха децата. За награда всички участници получиха грамоти и тениски, които им връчи Пенка Асенова, председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

            На 15 май (неделя) ще се проведе и основното събитие в програмата – първият атлетически пробег „Видин Рън“. В 10:00 ч. на площад „Бдинци“ ще е масовият старт на 6 км. Пет минути по-късно по същото трасе ще потеглят и участниците в смесената щафета 2х6 км (отбори от по един мъж и една жена). От 11:00 ч. ще е стартът на пробега по късото трасе от 1330 м. Награждаването на победителите също ще бъде на площад „Бдинци“, като за изминалите най-бързо 6-километровия маршрут са осигурени парични награди. Организаторите и спонсорите на събитието са осигурили и поощрителни награди за всички участници.

На 14 май (събота) от 10:00 ч. до 18:00 ч. желаещите да участват в 6-километровия пробег могат да се регистрират в обособения на партерния етаж в сградата на Община Видин пункт, където ще получат и стартов пакет (фланелка, номер и чип).

Организатори на Атлетическия пробег „Видин Рън“ са Община Видин, Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

13.05.2022

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати