Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Квалификационен курс „Да подправим методите си на преподаване”

  14.05.2022 20:04
Квалификационен курс „Да подправим методите си на преподаване”

Учителите по английски език Калина Николова и Ани Павлова и учителят по ИКТ Мария Илиева  от Математическата гимназия във Враца успешно завършиха квалификационен курс, съфинансиран от Програма Еразъм+, под надслов „Да подправим методите си на преподаване” (Spice up your teaching). Курсът се проведе в Малта и срещна учители от различни европейски държави, които държат на актуалността на методите, с които работят със своите ученици.

 Програмата на обучението беше разработена така, че да обедини теоретична част с практически идеи. Лекторите се фокусираха върху подходите на Кен Робинсън и Хауърд Гарднър, които стимулират множествената интелигентност на учащите се.

 Участниците коментираха ползотворната работа с речници, използването на видеа и песни за трениране на комуникативните умения и, не на последно място, достъпът до онлайн ресурси и платформи с учебни цели.

Участвалите в курса учители вече прилагат усвоеното, като в края на учебната година ще споделят резултатите от работата си със свои колеги както от гимназията, така и от региона.

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати