Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Ученичка от Математическата гимназия стана кмет за един ден

  10.05.2022 17:18
Ученичка от Математическата гимназия стана кмет за един ден

Виктория Данова стана кмет на Враца в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Възпитаничката на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е активна в сферата на младежките дейности и представи България на международна конференция в Италия, където беше обсъждана новата Стратегия за правата на детето.

“Надявам се престоят ви в общинска администрация да е изключително полезен. Вярвам че нестандартните ви идеи и градивната критика ще помогнат на нашите експерти. Пожелавам ви да бъдете упорити, да не се отказвате от трудностите и с ежедневните си дейности да допринасяте за развитието на нашия град“ – с тези думи кметът Калин Каменов приветства участниците в инициативата.

В рамките на посещението си в Община Враца, учениците се запознаха с работата на ресорните заместник-кметове, главния архитект, председателя на Общинския съвет, както и на експертите от местната администрация.

Мениджъри за един ден станаха още: Лора Николова от СУ „Васил Кънчов“ като председател на Общинския съвет, Михаела Петкова от СУ „Васил Кънчов“ като заместник-кмет по образование и здравеопазване, Дейвид Цановски от ПГТР като заместник-кмет по устройство на територията, Сандра Гешева от СУ “Васил Кънчов” като заместник-кмет по култура, социални и младежки дейности, спорт, туризъм и инвестиции, Йоан Николов от СУ „Васил Кънчов“ като главен архитект, София Христова от ПГТР като началник отдел „Програми и проекти“, Ева Йорданова от СУ „Козма Тричков като директор „Местни данъци и такси“ и Петър Николов от ПГРТ като директор на ОП „Социални дейности“.

Инициативата на Фондация „Джуниър Ачийвмънт“ се организира за 20-та година, като основната цел е учениците да се запознаят с работата на местните администрации

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати