Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Посещение за обмен на добри практики в Толедо, Испания

  10.05.2022 16:20
Посещение за обмен на добри практики в Толедо, Испания

Проект „Dialog for Innovation And LOcal Growth”

Делегация, организирана от Търговско-промишлена палата Враца успешно осъществи Посещение за обмен, в периода 2-5 май 2022 г., в рамките на проект „DIALOG“, финансиран по Програма Interreg Europe.

В събитието взеха участие партньори и заинтересовани страни, от държавите по проекта, като посещението беше организирано от Съвет на общностите на Кастилия-Ла Манча (Испания). Съставът на делегацията включи представители на Областна администрация Видин, Община Бяла Слатина, МИГ-Бяла Слатина и Български център за нестопанско право.

Бяха представени и посетени следните добри практики:

„Стратегия на Регион Тесино“, свързана с развитието на малки и отдалечени региони. Чрез стратегията се цели обединяване на властите, публичните органи и гражданското общество;
„Дигитална платформа за сътрудничество“, чиято цел е да се създаде социално-икономическа екосистема, способна да генерира нови услуги с висока социална стойност, позволяващи равно разпределение на благосъстоянието и благополучието на територията.

Партньорите и заинтересованите страни проявиха силен интерес, като дискусията беше оживена и бяха усвоени ключови аспекти.

 

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати