Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Справочник

След априлската зима, какво ще бъде времето през май?

  02.05.2022 18:14
След априлската зима, какво ще бъде времето през май?

Термометрите ще покажат стойности около 30 градуса

В първата пълна майска седмица времето ще ни предложи богат коктейл от слънце, пролетни валежи и гръмотевични бури. В понеделник започналото заоблачаване ще продължи от запад на изток и ще обхване почти цялата страна. В светлата част на деня слаби превалявания ще има само в планините на Югозапад. Едва привечер и през нощта се очакват валежи в крайните южни области. Денят ще е ветровит с прохладен източен вятър. Температурите в ранния следобед ще са между 15 и 20 градуса.

Във вторник ще е преобладаващо облачно със спокойни и сравнително слаби пролетни превалявания, по-съществени като количества в Южна България. Във втората половина на деня са възможни разкъсвания на облачността от Югозапад. Дневните температури ще се запазят почти без промяна

В дните от сряда до неделя термометрите ще се върнат към дневни температури около и над 20 градуса. Облачността още в сряда ще започне да се разкъсва. В четвъртък и петък валежите ще са с летен характер - следобедни, локални, краткотрайни, с гръмотевична активност.

Времето до 10 май ще остане често променливо с по-значителна облачност и слаби валежи. От 10 до 15 май предстои съществено затопляне с дневни температури близки до 30 градуса. През периода преваляванията ще са на малко места, най-вече около планините, предимно следобед и привечер с гръмотевици и риск от градушки.

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати