Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Нов покрив до юни ще има читалището в село Липен

  28.04.2022 13:59
Нов покрив до юни ще има читалището в село Липен

Около 115 хиляди лева инвестира община Монтана в ремонт на покрива на читалище „Пробуда 1926” в село Липен, съобщи  кметът Златко Живков. Ще  бъде подобрена и осветителната мрежа в двора, където се намира и църквата „Света Троица”.  

„Липненското читалище е едно от най активните на територията на общината и ще направим всичко , хората спокойно да се събират тук”, допълни кметът

„Много сме доволни, страхотен ремонт, заяви секретарят на читалището Фиданка Антова. Ние се стараем да поддържаме вътрешните помещения, работим и със собствени средства, с дарения на хората от селото. Участвахме с проект и направихме фолклорна работилница. Сега отново ще кандидатстваме с проект  пред Министерството на културата за ремонт на сцената. Имаме два танцови състава, певческа група. През 2021 година участвахме в 12 фестивала и  имаме 12 златни медала. Нашите хора са признати за живи човешки съкровища”, с гордост разказва Антова.

Ремонт се прави и в още три читалища на община Монтана. Подменя се покрива и на читалището в Николово. В съседното село Долно Белотинци се обновява  фасадата и се  сменя дограма. Втора година продължава ремонтът на читалището на село Габровница. След покрива и фасадата сега се ремонтира салонът и амфитеатрално разположените места за публиката. „Всички ремонти на читалища в община Монтана, включително и най-мащабният на читалище „Разум” в града, ще приключат до края на юни”, заяви кметът Златко Живков.

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати