Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Сръбският цигулар Роберт Лакатош пристига на концерт във Враца

  26.04.2022 17:20
Сръбският цигулар Роберт Лакатош пристига на концерт във Враца

Сръбският цигулар Роберт Лакатош пристига за концерта „Майстори на цигулката“ на 29-ти април от 19.00 часа във Враца

В градската концертна зала на Враца, ще имате удоволствието да се насладите на виртуозния Концерт за цигулка и оркестър №1 от Х. Виенявски, в изпълнение на сръбския цигулар Роберт Лакатош и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

В програмата на концерта „Майстори на цигулката“ на 29.04 от 19.00 ч. са включени още: С. Ядасон - Увертюра, оп. 27 и С.Прокофиев - "Лейтенант Киже", оп.60.

Билетите са в продажба на касата в градския билетен център „Гъбката” до хотел "Хемус", тел: 0896718303, 0899827060.

Цигуларят с международно признание – Роберт Лакатош е определян от критиците като „Идеалният солист с разкошен, уверен тон, който винаги се стреми да удивлява публиката със своята виртуозност“. Роден е в Нови Сад в музикално семейство, където негов ментор е баща му Имре Лакатош. По-късно завършва в класа на проф. Деян Михайлович в Академията по изкуства в Нови Сад. Продължава обучението си в Университета по изкуствата в Цюрих, като същевременно усъвършенства професионалните си умения при водещи музиканти като А. Розенд, Ю. Ралин, Р. Симович и Р. Колман. Носител на призови отличия от престижни международни конкурси в Испания, Италия, САЩ и Румъния, които отварят врати към международната му кариера на концертиращ солист и в последствие на педагог.

В момента Робърт Лакатош работи като професор по цигулка в Академията по Изкуства в Нови Сад. От 2018 г. е художествен ръководител на Камерния струнен оркестър  „Робърт Лакатош“, съставен от ученици на цигуларя, който има за цел да популяризира млади цигулкови виртуози. Лакатош свири на цигулка Антонио Страдивари от 1709 година.

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати