Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Социалния патронаж в село Смоляновци обслужва 150 души в девет села

  19.04.2022 22:46
Социалния патронаж в село Смоляновци обслужва 150 души в девет села

В кухнята на патронажа в село Смоляновци ще  се приготвя вече храна за 150 души от девет села, заяви кметът на Монтана  Златко Живков.  Той представи резултатите от обновяването на материалната база, заедно с кмета на Смоляновци Пламен Лилчов и управителя на  Социалния патронаж в Монтана Димитрина Колова .

По проект, финансиран съвместно от фонд „Социална закрила” и Община Монтана е закупено оборудване и обзавеждане за патронажната кухня на стойност 35 хиляди лева.  С нови печки, фурни, хладилници, фризери, маси, шкафове, съдове от инокс  и  на автоматични уреди за обработване на зеленчуци ще работят готвача Павлина Димитрова и нейните 7 помощници. Досега те са приготвяли храна за 80 души на една печка. Започват работа в 4 часа сутринта, за да успеят. „Ще бъде по-лесно и няма да закъснява обяда, казва Димитрова, която работи в кухнята от 33 години.

„Освен оборудването на помещенията е направен и ремонт, уточни  кмета Живков. С него средствата за обновяването на кухнята ще стигнат до 55 хиляди лева. Вече приключва и изпълнението на текущия ремонт на улици в Смоляновци. Асфалтирани са нарушени участъци на двете входа на селото.  За това са отделени 40 хиляди лева от общинския бюджет.

19.04.2022 г.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате великденските празници?

Резултати