Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Маратон на четенето във видински детски градини

  06.04.2022 17:35
Маратон на четенето във видински детски градини

В рамките на националната кампания Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ организира редица инициативи. В една от тях се включи заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, която днес прочете на децата от ДГ „Славейче“ популярната приказка за Косе Босе и Кума Лиса. Малчуганите слушаха с интерес и след това споделиха какво са разбрали от прочетеното. А поуката от приказката е, че който прави лошо, добро не намира. Борисова каза, че приказки като тази ни помагат да различаваме добрите и лошите постъпки и ни учат да бъдем честни и справедливи.

            Заместник-кметът подари на детската градина книгата „23 български приказки с поука“, като пожела на възпитаниците й да бъдат усмихнати, любознателни и да търсят доброто в живота.

            В проявата взеха участие също директорката на РБ „Михалаки Георгиев“ Десислава Иванова и библиотечни специалисти. Борисова им благодари за инициативите и прикани децата да посещават библиотеката в бъдеще, защото книгите са безценно богатство. Тя отправи благодарност и към директорката на ДГ „Славейче“ Диана Димитрова и към целия колектив за домакинството, за създадените прекрасни условия, в които се обучават и възпитават децата.

            След това Адриана Цветкова от Детския отдел на видинската библиотека проведе с малчуганите любопитни занимания и игри, свързани с познания за приказките. 

            Маратонът на четенето се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация и българските публични библиотеки, в партньорство с общини и културни и образователни институти. Той е свързан с датата 2 април, когато се отбелязва Международният ден на книгата. Тогава е роден датският писател Ханс Кристиан Андерсен, създал едни най-популярните приказки на всички времена.

6.04.2022

Последни
Анкета
Къде ще прекарате великденските празници?

Резултати