Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Концерт на Симфониета –Враца и румънския флейтист Грациян Папара

  06.04.2022 00:11
Концерт на Симфониета –Враца и румънския флейтист Грациян Папара

След триумфалното начало на месец април с гастрола на Бруно Канино, Симфониета-Враца се заема с вдъхновяващото предизвикателството, да представи на врачанската публика три прекрасни премиерни за града произведения.

На 7-ми април от 19.00 ч. в градската концертна зала на Враца ще чуем емблематичната творба на Чарлз Айвс "The Unanswered Question" ("Въпрос без отговор"), както и още две премиерни произведения - Концерт за флейта и оркестър от К. Райнеке и Симфония в до минор от Е. Григ.

Специално за концерта на 7-ми април от 19.00ч. - „Въпрос без отговор“ Премиери на Симфониета-Враца, пристигат известния румънски флейтист Грациян Папара и диригента Иван Илиев.

Билети на касата в Билетен център "Гъбката" (до хотел "Хемус“), тел. 0896718303, 0899827060. 

        Грациан Папара е роден през 1977г. Завършва музикална гимназия „Octav Bancila“ в Яш, Румъния и Националния музикален университет в Букурещ, Румъния със специалност „Флейта“. Продължава образованието си в САЩ, като асистент в Щатския университет на Джорджия. Развива уменията си в майсторските класове на Проф. Пиер Ив Арто – Франция, Енрико Чаната – Италия, М.Рут – Холандия, Беноа Фроманже – Франция, Алекс Мурей – САЩ, Кристин Фасбендер – Германия, Хайди Интерюлер – Швеция

Носител е на първа награда на Международния конкурс за камерна музика 2007 – Волос, Гърция и на редица националните състезания по флейта в Румъния.

Работи като соло флейта в оркестъра на Националното радио в Букурещ, Румъния и на Филхармоничния оркестър в Гюргево. В състава е и на Метрополитен оркестър Букурещ и Букурещки симфоничен оркестър.

Като изпълнител участва в редица фестивални програми като: Джордж Енеску в Букурещ, Музикалния фестивал в Дубай, ОАЕ, Международен фестивал за съвременна музика, Earl Orchestra Festival Тирол Австрия, Балкански симфоничен оркестър Македония, Фестивален оркестър – Русе, България.

Концертира и изнася рецитали в Азия-Япония, Южна Корея, Китай. Малайзия, Русия, Европа.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате великденските празници?

Резултати