Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
България

XII-то издание на Конкурс АГОРА

  05.04.2022 15:47
XII-то  издание на Конкурс АГОРА

Конкурс АГОРА на сдружение „Платформа АГОРА“ провежда XII-то си издание в търсене на най-успешната инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище през 2020 и 2021г.

В двугодишния период, белязан от пандемия, социална изолация, загуби на човешки живот, културни пространства и възможности за общуване, читалищата продължиха работата си, адаптирайки се към новите условия. Настоящото издание на Конкурс АГОРА дава публичност на читалището и неговата метаморфоза и адаптивност за надграждане над традиционната си Възрожденска роля като обединител на общността посредством креативност, инициативност и способност за запазване връзката с общността за насърчаване на доброто, солидарността, оптимизма.

За участие в тазгодишното издание на конкурса постъпиха 43 кандидатури от читалища в 26 населени места в България. В първи кръг на конкурса 9-членно жури разгледа постъпилите кандидатури и избра победители в петте основни категории на Конкурса:

Категория „Перспективи за израстване" - НЧ "Светлина-1896", с. Гара Бов, община Своге за "Онлайн Събор на Бовските родове, 2021"

Категория „Изкуство и култура за развитие" - НЧ "Съзнание-1927", с.Долни Вадин, община Оряхово за "Bibliocar - библиотека за душата

Категория „Солидарност и хуманност" - НЧ "Методий Драгинов–1936", с.Драгиново, община Велинград за "За бабите и дядовците ни - с любов и грижа"

Категория „Общност в развитие" - НЧ "Любен Каравелов-1897", с. Куртово Конаре, община Стамболийски за "Стратегия на Куртово Конаре – 2021- 2024"

Категория „Най-продуктивно партньорство" - НЧ "Просвета-1909", с. Белозем, община Раковски за "ХV Фестивал на белия щъркел в село Белозем - Европейско село на белия щъркел в България, 2021"

Финалистите в петте категории бяха обявени на 4 април 2022г. и се състезават за голямата награда в конкурс АГОРА. Победителят ще бъде излъчен след приключването на публично, анонимно онлайн гласуване, което се провежда на https://bit.ly/3u4n4CS от 4 до 13 април 2022г.

Още за новината на: http://www.agora-bg.org/bg/news.html?newsid=745

Последни
Анкета
Къде ще прекарате великденските празници?

Резултати