Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

DEVIN празнува 30-ия си рожден ден като реновира източници на вода

  23.03.2022 17:46
DEVIN празнува 30-ия си рожден ден като реновира източници на вода

DEVIN празнува 30-ия си рожден ден като реновира източници на минерална и изворна вода в цяла България

През 2022 г. любимата на милиони българи минерална и изворна вода DEVIN празнува своя 30-и рожден ден. По повод юбилея компанията се ангажира с реставрацията на естествени източници на минерална и изворна вода в цяла България. Инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ се реализира съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.

Като пазарен лидер „Девин“ ЕАД осъзнава своята роля да полага грижа за обществото и да вдъхновява с примера си. Сред източниците на вдъхновение са старите български традиции, свързани с построяването и използването на чешми за обществена употреба. Кампанията има за цел да построи мост между традициите и бъдещата употреба на източниците на минерална и изворна вода.

„Приемаме доверието, което потребителите имат в нас вече 30 години, като голяма отговорност. Затова вярваме, че е наш дълг да обърнем внимание на естествените източници на минерална и изворна вода, като положим усилия за тяхното реновиране и съхранение. Неслучайно избрахме датата 22 март – Световен ден на водата, за да дадем старт на инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“. Надяваме се, че благодарение на нея ще възстановим една забравена традиция, но и ще съхраним чешмите за обществено ползване за идните поколения,“ каза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД.

„С тази инициатива напомняме, че като хора наш дълг е да върнем на природата и обществото онова, което ни дават, като възраждаме традициите, показваме уважение към бъдещето и възпитаваме чрез личен пример и вдъхновение“, Кремена Цветкова, началник отдел „ПР, комуникации и издания“ на НСОРБ.

Конкурсът се осъществява съвместно с Националното сдружение на общините в Република България. Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, има възможността да кандидатства с проект за реновирането й. Срокът е до 16 май 2022 г. След краят му петчленно жури ще определи обектите, които ще бъдат реновирани през лятото.

Инициативата е част от дългосрочната кампания на „Девин“ ЕАД „Извор на промяна“, чиято цел е положителното влияние върху заобикалящата среда. Сред основните политики на компанията е както грижа за служителите, така и в дългосрочен ангажимент към обществото, неговото блаогсъстояние и подобряването на околната среда. С реновацията на чешми за обществено ползване компанията се надява да вдъхнови хората и да повиши тяхната ангажираност към подобряване и поддържане на заобикалящата ни среда.

===

За „Девин“ ЕАД

От създаването си през 1992 г. „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.  

„Девин“ ЕАД е отговорна компания, която инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 г. „Девин“ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от международната консултантска организация по климата CO2logic и утвърдена от акредитирания и независим сертифициращ орган Vinçotte. „Девин“ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт.

Компанията притежава престижния сертификат Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и отлично работно място в международен план.

От март 2022 г. „Девин“ ЕАД е първата българска компания, носител на престижния сертификат B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите социални и екологични стандарти и поемащи дългосрочен ангажимент за положително въздействие върху обществото.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати