Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

12 потенциални бенефициенти от община Мездра кандидатстват с проекти

  23.03.2022 09:16
12 потенциални бенефициенти от община Мездра кандидатстват с проекти

12 потенциални бенефициенти от община Мездра кандидатстват с проекти в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“

Пет кметства, четири училища и три детски градини от община Мездра кандидатстват за финансиране с проекти в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“. Той се организира за 19-а поредна година от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда - 2022 г.“.

Допустими бенефициенти в конкурса са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР)/ Обединени детски комплекси (ОДК).

Кметство Зверино иска да реализира проект „Изграждане и облагородяване на спортно-образователна среда“ на стойност 15 000 лв., Кметство Брусен - „Обичам природата - и аз участвам“ (14 996.40 лв.), Кметство Ребърково - „Кът за спорт и детски игри“ (15 000 лв.), Кметство Руска Бела - „Детски кът за игри и спорт“ (15 000 лв.), а Кметство Очиндол - „Изграждане на детско футболно игрище“ (15 000 лв.).

Седем учебни и детски заведения от общината кандидатстват със следните проекти: СУ „Иван Вазов“ - „Уча сред природата“ (7 498 лв.), ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - „Обичам природата - и аз участвам“ (7 500 лв.), ПГ „Алеко Константинов - „Спорт и здраве на открито“ (7 495.56 лв.), ПГ по МСС - „Зелена работилница - класна стая на открито“ (7 350 лв.), Детска градина „Мир“ - „Играя, наблюдавам, опознавам“ (7 500 лв.), ДГ „Звездичка“ - с. Зверино - „Обичам природата - и аз участвам“ (7 500 лв.), а ДГ „Детелина“ - филиал с. Върбешница - „Обичам природата - и аз участвам“ (7 500 лв.).

Подадените 12 проектни завления са на обща стойност 127 340 лв. За сравнение: миналата година кандидатстваха 8 потенциални бенефициенти от общината с проекти на обща стойност 60 000 лв. От тях бяха одобрени за финансиране и реализирани шест проекта: на Община Мездра - за изграждане на детска площадка на площад „Македония“, на Кметство Оселна и на Кметство Лютиброд - за изграждане на кътове за отдих, развлечения и детски игри в двете населени места, на Кметство Ослен Криводол - за изграждане на детски център за екологично обучение, на ДГ „Детелина“ - за направа на комбинирано детско съоръжение, дървено влакче, градинска люлка и дъски за рисуване и на ДГ „Слънчице“ - за изграждане на мини футболно игрище в двора на детското заведение.

В тазгодишното издание на конкурса „Обичам природата - и аз участвам“ са подадени 1 734 проектни заявления от общини, кметства, училища, детски градини и ЦПЛР/ ОДК, което е с 85 повече от миналата година.

Резултатите от извършеното класиране на постъпилите заявления ще бъдат обявени в срок до 8 април 2022 г. на интернет страницата на ПУДООС: www.pudoos.bg, в раздела на кампанията „Чиста околна среда – 2022 г.“.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати