Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Изложба–базар „Усмивки и цветя“ на Пламена Гешковска

  22.03.2022 17:29
Изложба–базар „Усмивки и цветя“ на Пламена Гешковска

На 23-ти март /сряда/ от 17.30 часа  в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека – Враца  ще бъде открита изложба-базар на художничката Пламена Гешковска. Цветните платна, които е подготвила, ще ни заредят с много пролетно настроение.

Изложбата ще бъде достъпна за разглеждане до 30 април, всеки работен ден на отдел „Изкуство“.

Пламена Гешовска завършва техникум по дървообработване и вътрешна архитектура в гр. Русе. Продължава образованието си в Академия за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив. Рисува от ранна детска възраст. Основни знания получава от учителя си в 8-ми клас – Николай Манев и преподавателя си по рисуване в техникума – Пламен Монев.

Сериозна провокация за опит да рисува върху платно и да покаже нарисуваното идва след запознаване с творчеството на врачанския майстор на четката – Владимир Ганецовски, чиито картини я очароват, пленяват и вдъхновяват. Първите ѝ опити върху платна са свързани с желанието да пресъздаде впечатлението си от цветността, енергията, свободата, елегантността, смелостта и оригиналността на този изключителен творец.

Трудно определя собствения си стил, в който преобладава доста имресионистично, но и експресионистично настроение. Опитва все повече нови техники на изразяване, така че търсенето продължава.

Художничката има една самостоятелна изложба в Бяла Слатина и две участия в осмомартенски изложби към КДК – Враца.

Очакваме Ви на откриването на изложбата на 23 март в 17:30 часа в отдел „Изкуство“.

 

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати