Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Обвиняеми за документни престъпления са предадени на съд

  08.03.2022 17:21
Обвиняеми за документни престъпления са предадени на съд

Обвиняеми за документни престъпления са предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Монтана

Районна прокуратура – Монтана предаде на съд К.В. и И.Г. по обвинение за извършени от тях документни престъпления по чл. 311, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 309, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Наследници на земеделска земя в района на с. Белотинци, област Монтана, разбрали, че без тяхно знание нивите им били предоставени на Б.Б., регистрирана като земеделски производител, и на ЗП „И.Б.“. В резултат на извършена проверка било установено, че от тяхно име били изготвени пълномощни за сключване на договор за аренда (наем) на наследствени земеделски земи. Всички те били заверени от кметския наместник на с. Буковец – обвиняемата К.В., в кръга на службата й, съгласно Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

В действителност наследниците на въпросните земи никого не упълномощавали да ги обработва, нито посещавали кметството в с. Буковец за нотариална заверка на пълномощни.

В хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че документите били изготвени от техническия сътрудник в ЗП „И.Б.“ - обвиняемата И.Г. Тя положила и подписите вместо упълномощителите, като по този начин съставила неистински частни документи и ги употребила, предоставяйки ги за нотариална заверка на обвиняемата К.В.

В качеството си на длъжностно лице – кметски наместник на с. Буковец, на 10.08.2018 г. и на 20.08.2018 г. обвиняемата К.В. съставила официални документи, с цел да бъдат използвани като доказателство за тези неверни обстоятелства.

Предстои делото да продължи в съда.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати