Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Справочник

Снежната покривка се увеличава, ледени дни от четвъртък

  06.03.2022 23:38
Снежната покривка  се увеличава, ледени дни от четвъртък

 Снежната покривка ще продължи да се натрупва, в София ще има ледени дни. Това каза в интервю за БГНЕС Анастасия Стойчева, синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 Постепенно, освен в планинските райони нивото, до което ще вали сняг, ще се снижава.

С понижението на температурите и в нощните часове, дори в равнинната част дъждът ще започне да преминава в сняг. Главно в югозападната част на страната очакваме такива валежи. В западните райони също. В областите Враца, Монтана, особено към Старопланинската област, там снежната покривка надхвърля 20 см", обясни Стойчева.

Кога да очакваме да се нормализира метеорологичната обстановка. „Всъщност впоследствие след като започнат да спират валежите, те вече няма да са толкова интензивни в Родопите през втората половина от седмицата. Тогава ще има разкъсвания на облачността и с нахлуването на студения въздух от североизток, температурите ще се понижат.

Очакваме сутрешни температури в котловинните полета на Западна България и на места в Северна България до минус 10, минус 12 градуса. Ще следим обстановката. При изясняване и стихване на вятъра тези температури могат и да са по-ниски, докато по Черноморието пък ще остават около нулата. През втората половина от седмицата температурите ще са доста по-ниски. Към четвъртък, петък, събота - ще имаме и отрицателни дневни температури. В София например ще имаме ледени дни. Това са тези дни, в които дневните температури остават под нулата. Сега с това студено нахлуване, очакваме да имаме такива дни", допълни още Стойчева.

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати