Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Областният управител прие делегация от Молдова

  10.02.2022 14:47
Областният управител прие делегация от Молдова

Областният управител Стефан Красимиров прие председателя на район Тараклия, Република Молдова Иван Паслар

На двустранна среща с г-н Иван Паслар, председател на район Тараклия, Република Молдова, областният управител Стефан Красимиров обсъди разширяването на регионалното сътрудничество между двете области. В Тараклийски район живее най-голямата компактна българска общност в чужбина, приблизително 28 300 души, които съставляват 69 % от населението на района. През своята над 200-годишна история Тараклия се е превърнала в административен, културен и образователен център за всички българи в Република Молдова.

    „Надявам се, че ще положим началото на съвместни дейности за укрепване и надграждане на двустранните връзки в различни сфери от взаимен интерес. Днешната среща е едно добро начало за дългогодишно ползотворно партньорство между район Тараклия и област Враца“, каза на срещата г-н Красимиров.

    Според г-н Иван Паслар, здрави духовни връзки свързват бесарабските българи с България и има много възможности за бизнес, за културен обмен, спортни прояви и туризъм   между гражданите на Тараклийски район и област Враца.

    Дискутиран бе и въпросът за подготвяне на  меморандум за сътрудничество.

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати