Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Дионисиеви празници в Мездра

  10.02.2022 09:37
Дионисиеви празници в Мездра

Археологически комплекс „Калето“ в гр. Мездра ви кани на традиционните Дионисиеви празници

За осма поредна година в навечерието на Трифон Зарезан в Археологически комплекс „Калето“ в гр. Мездра  ще се проведат традиционните Дионисиеви празници. Организатори на събитието са Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“, а основната цел - популяризиране на античната и средновековна крепост „Калето” като туристическа дестинация.

Дионисиеви празници 2022 ще бъдат открити с артистичната реконструкция „Огнесъздаденият Дионис“ с елементи от античен ритуал за отдаване на почит към старогръцкия бог на умиращата и възраждащата се природа, на виното, лозарството и веселието, пресъздаден от Театрална група „ТЕМП“ при Военен клуб - Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев.

За финал на празничната програма танцьорите от Ансамбъл „Мездра“ към Народно читалище „Просвета 1925“ с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов ще изпълнят тематична танцова композиция, посветена на Трифон Зарезан.

По традиция по време на събитието посетителите на комплекса ще имат възможност да се стоплят с греяно вино, осигурено от Винарна „Типченица“.

Заповядайте на 11 февруари (петък) от 17:30 часа в Археологически комплекс „Калето“ - гр. Мездра, за да се забавляваме и веселим заедно!

Организаторите напомнят на зрителите да спазват стриктно противоепидемичните мерки!

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати