Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Турски гражданин е задържан на Дунав мост край Видин

  09.02.2022 14:43
Турски гражданин е задържан на Дунав мост край Видин

Турски гражданин е задържан за опит за незаконно превозване на бижутерийни изделия през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

 Окръжна прокуратура – Видин води досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 242, ал. 1, б. „д“, вр. чл. 18 и по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК.

  На 06.02.2022 г., в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, митническите служители от ТД Митница Русе са отклонили за щателна проверка излизащ от страната товарен автомобил. Водачът му - турският гражданин А.Т., е заявил, че превозва замразени зеленчуци за Великобритания.

В кабината на влекача, зад фабрично изграден хладилник, е бил открит пакет, увит с найлонов плик. Водачът е обяснил, че в него има златни бижута, които той закупил за роднини в Германия. Установено е, че превозваните бижутерийни изделия от жълт метал са с общо тегло 1790 грама и са на стойност 94 744,70 лева.

В хода на проверката в камиона са били намерени и 170 кутии цигари с турски акцизен бандерол, скрити в агрегата на ремаркето. Стойността им възлиза на 1 105 лева. Контрабандните стоки са иззети.

  С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин водачът е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати